Blog

e-Jogsegédhivataloscégvezetés

WonderFlóra - Egy lépés kezdete

Nagy örömmel és jó szívvel támogatunk egy igazi kis harcost, mint Flóra. Szeretnénk folyamatosan részt vállalni egy csodálatos kislány egészségügyi fejlődésében és erősítésében, hogy szebbé és könnyebbé válhassanak mindennapjai.

Flóra egy hétéves kislány, aki dongalábbal született. Ennek korrigálása érdekében hét alkalommal gipszelték be lábait rövid időn belül, míg végül orvosról orvosra járva, kétévesen egy ritka genetikai rendellenességet, a Charcot-Marie-Tooth szindrómát (CMT) diagnosztizálták nála. A mai orvostudomány szerint erre a betegségre jelenleg nincs még gyógymód és a kezelésekről is kevés statisztikai adat áll rendelkezésre. Azonban Flóra állapotának szinten tartására és fejlődésére hazánkban már létezik egy robotterápiás kezelés. Ennek a komplex fejlesztésnek a költsége igen magas, ezért édesanyja, Drávucz Rita, Világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk felhívást indított, amit mikor megláttunk, könnyes szemmel olvastuk.

Flórát születésétől fogva ismerjük és már akkor egy csodás kislányt láttunk benne, mindig fülig érő mosollyal. Szüleivel szomszédok voltunk, majd mikor elköltöztünk egymástól, sajnos kapcsolatunk megszakadt. Akkoriban még úgy tudtuk, hogy Flóra lábait lehet orvosolni és hároméves korára már szaladni fog.

A hír, hogy Flóra kerekesszékbe került, nagyon megrendített minket, azonban tovább figyelve a háttérből életüket, egy példamutató, értékeket képviselő, mindig mosolygós családot láttunk magunk előtt.

Így, mikor megjelent a hír, hogy Flóra javulása érdekében gyűjtést szerveznek, nem volt kérdés, hogy segítenünk kell és hosszú idő után újra felvettük Ritáékkal a kapcsolatot. Elsőként álltunk a kezdeményezés mellé és biztosítottuk a családot arról, hogy a hároméves teljes kezelés összegét cégünk, az e-Jogsegéd Kft. felajánlja, bármennyi összeg is gyűlik össze a továbbiakban a felhívásra.

Mindemellett cégünk idén ünnepelte volna 10 éves évfordulóját, amit a kialakult helyzet miatt nem tartottunk meg, így nem volt kérdés, hogy az erre szánt összeget értékesebb dolgokra fordítjuk, így nemes célokra ajánljuk fel.

Az elmúlt hónapok eseményei sok esetben gondolkodtattak el mindnyájunkat, még a digitalizáció fontosságát illetően is. Ha azonban a hétköznapi munkánk mellett néha meg is tudunk állni és körbenézünk, jól láthatjuk, hogy problémáink sokszor eltörpülnek mások életfeladatai és mindennapi küzdelmei mellett.

Az e-Jogsegéd Kft. Magyarországon az elektronikus kommunikáció élén jár, több termékünkkel is elsőként jöttünk ki a piacra, amivel a közép- és nagyvállalatok számára biztosítunk szakértői támogatást, hogy hiteles elektronikus kommunikációjukat megkönnyítsük és biztonságosabbá tegyük.

WonderFlóra robotterápiás kezelése, az e-Jogsegéd filozófiáját is nagyban tükrözi - a legújabb kutatások, a folyamatos innováció, a digitalizálás, vagy akár a robotika -, hogy hogyan is tudjuk hatékonyan és biztonságosan támogatni mások mindennapjait, jelen esetben egy csodálatos kislány életét.

Flórához így már nem csak személyes kötődésünk fűz minket, hanem a digitalizáció, valamint a robotika kapcsolatának megismerése, illetve annak folyamatos újításai, ami cégünk számára értékes információ- és adatfeldolgozási tapasztalatokkal szolgál.

Ezért is kísértük el az egyik robotterápiás kezelésére, mely során átadtunk egy 3 évnyi kezeléséről szóló utalványt és egy egyedi motiváló ajándékot, amit Flóra már már védjegyévé vált beceneve ihletett: WonderFlóra, a szupererővel bíró csodalány. :) Cégünk saját logót tervezett számára és egy tehetséges illusztrátor, Berzsán Eszti segítségével elevenítettük meg Flóra egyik álmát.

A kép hatalmas sikert aratott, Flóra örömkönnyei minket is meghatottak. Talán ilyenkor szokták mondani, hogy ezekért a pillanatokért érdemes élni. Csodálatos érzés adni és önzetlenül segíteni.

Az átadás után Flórát, mint egy kis ejtőernyőst a testsúlya alapján kiszámolt mértékben felfüggesztették a robotra, lábait pedig több helyen rögzítették és megkezdte a komplex szerkezettel a kezelést, amit hősiesen végzett. Mi eközben - csodálva Őt - megismerkedtünk a különleges technológiával, melynek segítségével Flóra akár mindennap egy órát is tud majd gyalogolni, ami számára óriási élmény, hiszen e nélkül az eszköz nélkül jelenleg még nem képes járni. Ez a robot egy olyan speciális eszköz, ami képes a normál járásmintát gyakoroltatni és ezt végül meg is taníttatni.

A kezelés során a mozgó futópadon Flóra a lépéseket az eredeti testsúlyához képest jóval kisebb teherrel tudja megtenni. Mozgását gyógytornászok egy kezelőpanel segítségével folyamatosan lekövetik, lépéseiről adatokat gyűjtenek, amelyeket a kezelés végén orvos által kiértékelnek.

A robot elején egy monitor is található, amelyen több játék program van telepítve és Flóra lépéseivel összekapcsolva a játék főhősévé válik. Mint főhős különböző mozgásformákat igénylő feladatokat tesz meg, például egyre magasabbra kell emelnie a lábát, amit ha helyesen végez, jutalompontokat kap. Ez a kreatív, motiváló játék segíti Flóra folyamatos érdeklődését fenntartani az egyórás kezelés során.

Szeretnénk Flóra rehabilitációját folyamatosan nyomon követni és hinni abban, amiért mi is nap, mint nap dolgozunk: hogy technológiai vívmányaink - így akár egy robot is - biztonságban segíteni és támogatni tudja egy csodálatos kislány állapotának javulását és életét.

Hajrá WonderFlóra! :)

Szabó Beatrix & ifj. Lengyel Tibor, e-Jogsegéd Kft.

Címkék
 • e-Jogsegéd
 • ifj. Lengyel Tibor
 • digitalizáció
 • WonderFlóra
 • Drávucz Rita
 • CMT
 • robotterápia
 • jótékonyság
 • adatfeldolgozás
Megosztás

Kapcsolat

 • e-Jogsegéd Szolgáltató Kft.
 • Székhely: 1135 Budapest, Kisgömb utca 6/1
 • Adószám: 22670357-2-41
 • Cégjegyzékszám: 01-09-938288
 • Bankszámlaszám: OTP Bank 11702036-20719690

ifj. Lengyel Tibor

ügyvezető igazgató
 


06 30/933-8083

ifj.lengyel@ejogseged.hu

Várnai Soma

operatív igazgató,
adatvédelmi tisztviselő


06 30/317-7239

varnai.soma@ejogseged.hu

Helpdesk

 
 


06 1/550-7810

info@ejogseged.hu